Welkom in de Villa!

Geplaatst op Geupdate op

Halfweg 2014 verhuizen we naar Villa VanZelf, een gezin van 5: 2 ouders, 3 (grote) kinderen en kat. We tekenden onlangs de voorlopige verkoopovereenkomst voor een huis dat bewoonbaar maar op te knappen is, op een rustige plek in het Hageland. Plan:

  • eenvoudig(er) gaan leven
  • ons nieuwe huis ecologisch en duurzaam renoveren
  • een autoloos bestaan (begin 2013 werd onze enige gezinsauto in de prak gereden en we besloten er geen nieuwe te nemen)
  • de koelkast hebben we net op non-actief gezet
  • eigen voedsel kweken of lokaal kopen
  • eerlijk werk gaan doen dat aansluit bij onze passies, liefst nooit meer in loondienst.

Mid-life, horen we al mompelen. Stel veertigers dat genoeg heeft van de ratrace en eruit stapt om wat grasgroen te gaan modderen. Misschien heeft het daar wat van, maar ook weer niet. We hadden ergens een bergtop kunnen gaan opzoeken en er een hutje bouwen, of ons terugtrekken in één of andere goddelijke streek in Frankrijk, maar daar hebben we geen zin in. We blijven dichtbij onze wortels en zijn niet van plan om de deur van de wereld achter ons dicht te trekken in ‘splendid isolation’. We hebben ons altijd al kritisch opgesteld ten opzichte van maatschappelijke structuren en tendenzen, het ecologische heeft er vanaf de start van ons gezin  ingezeten en onze passies volgen loopt als een rode draad door ons leven. Dit project vormt dus de logische voortzetting van al wat voorafging.

En nu dus: Villa VanZelf. We starten deze blog om een persoonlijk verhaal te vertellen over hoe dat nu in de praktijk loopt: ‘ecologisch leven met de glimlach en zonder dogma’s’. Wat er allemaal bij komt kijken, welke keuzes we maken en hoe we ermee omgaan, wat voor werk we gaan doen, hoe het bijna volwassen kinderen vergaat die niet per definitie voor deze manier van leven kiezen.  Tussendoor brengen we verslag uit van relevante literatuur die we lezen, worden we af en toe allicht een keer blij of boos om wat er in de krant staat en in de wereld gebeurt en delen we wat we bijleren over de dingen die ons interesseren. Welkom!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s