What’s in a name?

Geplaatst op Geupdate op

Waarom Villa VanZelf als naam? Dat je levensstijl in relatie staat tot de plek waar je woont, is evident. Voor ons vormt de aankoop van een huis en verhuizen het startschot van een andere manier van leven en werken. Een verwijzing naar onze nieuwe stek leek dus logisch. In de Romeinse tijd was een ‘villa’ een buitenhuis voor gegoede families, na het Romeinse tijdperk evolueerde de betekenis en waren villa’s eerder zelfvoorzienende boerderijen, intussen associëren we villa’s met villawijken en biljartgladde gazons.

Onze Villa in Oost-Brabant heeft iets en ook weer niets van die betekenissen. Ze is niet vrijstaand, maar wel landelijk gelegen. Zo veel mogelijk zelfvoorzienend leven is zeker een betrachting, een gemillimeterd gazon dan weer niet. We hadden ons project ook Huisje VanZelf of Hutje-op-de-hei kunnen dopen, maar ecologisch wonen en leven hoeft niet gelijk te staan met kneuterig, weg van de wereld of minimalistisch, dus werd het maar Villa.

‘VanZelf’ was het resultaat van een brainstorm van een dag. Nadat een hele rist namen met referenties naar eco, groen, natuur, aarde, ommekeer en een paar gekke invallen waren opgedaagd en afgekeurd, kwam dit naar boven. ‘Vanzelf’ klinkt naar spontaan en natuurlijke processen. Wanneer je geen obstakels in de weg legt en de natuur, zowel die van mensen als de omringende, haar gang laat gaan, dan gaat het inderdaad – soms, we zijn niet hopeloos naïef – vanzelf.  Met de ‘Zelf’ met hoofdletter leggen we de nadruk op het feit dat leven vanuit je Zelf, je eigen authentieke keuzes en drijfveren, een gezonde basis vormt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s