Eenvoudiger leven tip # 2 – hardnekkige rommeltjes

Geplaatst op Geupdate op

Ben jij iemand die ten alle tijde in een prachtig opgeruimd huis met de allures en de rust van een zenklooster vertoeft, dan kan je deze post overslaan. Er bestaan echt zulke mensen, maar zelf ben ik er niet één van. Met 5 volwassenen met uiteenlopende karakters en prioriteiten in huis is orde houden trouwens één van dé uitdagingen. En het spijt me als ik ouders met jonge kinderen die erop rekenen dat het met voortschrijdende leeftijd van het kroost allemaal zoveel beter wordt op dat vlak moet teleurstellen.

Maar goed, er ging ook nog een tip komen. Hier komt-ie: pak deze week elke dag één hardnekkig rommeltje aan en besteed daar maximum 15 minuten aan. Met hardnekkig rommeltje bedoel ik: een plekje waar zich spullen hebben verzameld die er al langer dan een week of twee liggen. Zo van die dingen die je op die plek al zo erg gewend bent dat je ze haast niet meer ziet liggen. Of wat ook kan: elke keer dat ze in je zicht komen, denk je ‘dit moet hier weg, ik had dit eergisteren / vorige week / twee weken geleden al moeten opruimen’. En dan loop je er weer voorbij want eigenlijk weet je niet zo goed wat je ermee moet of je hebt geen zin of nog een ander logisch lijkend excuus.

Kwestie van inspiratie op te doen, zijn hier wat voorbeelden van hardnekkige rommeltjes waar mijn gezin wel eens last van heeft:

 • glazen potjes die moeten worden afgewassen voor ze in de glasbak gaan en die zich opstapelen in de keuken
 • de hoek van de keukentafel waaraan niet wordt gegeten en waar dingen heen worden geschoven of achtergelaten
 • onverwerkte post, tijdschriften, kranten en zich lukraak verzamelend spul op de salontafel
 • afgedankte kleding die naar de kledingcontainer moet en daar helaas niet op eigen houtje heen wandelt maar zich in de buurt van de wasmanden blijft ophouden
 • gereedschap, losse schroeven, stukjes afvalhout die na een klusje zijn blijven slingeren
 • de gang: geliefkoosde plek om tassen, schoenen en wat dan ook bij thuiskomst neer te gooien
 • de slaapkamer: hoopjes gedragen kleren, al dan niet rijp voor de wasmand.

Nu ja, je kent het wel, en als je het niet kent, dan – nogmaals – moet je vooral niet verder lezen en besluiten dat je wat rommel betreft al het toppunt van eenvoud bent.

Hoek keukentafel: NA

Het is niet de bedoeling dat je je huis in één week van onder tot boven onder handen gaat nemen, dat zorgt alleen maar voor gesloof en stress in plaats van eenvoud. Wel dat je elke dag een kort moment uittrekt om op één plekje een merkbaar verschil te maken, zodat je aan het eind van de week 7 plekjes hebt die wat helderder zijn en waar je elke keer dat je er langs komt kan genieten van het voor & na-effect. Heerlijk!

Deel hieronder jouw typische hardnekkige rommeltjes of voor & na-foto als je daar zin in hebt. En verder: een eenvoudige week gewenst!

Sandra

Vorige tip gemist? Tip # 1 – Een eenvoud-dagboek starten

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Advertenties

2 gedachten over “Eenvoudiger leven tip # 2 – hardnekkige rommeltjes

  […] Vorige tip gemist? Tip # 2 – Hardnekkige rommeltjes aanpakken […]

  […] # 1: start een eenvoud-dagboek Tip # 2: pak je hardnekkige rommeltjes aan Tip # 3: unitasken, of één ding tegelijk Tip # 4: vakantiestemming bewaren Tip # 5: jezelf betere […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s