Natuurwandelingen met Marc

Hieronder vind je alle info over wandelingen die Marc begeleidt. Inschrijvingen, vragen, voorstellen of opmerkingen kan je altijd kwijt via info@villavanzelf.org. Tot gauw!

 

 

21 oktober 2017 – kruidige wandeling met Herbalore in Tervuren

De magie van het bos kent geen seizoenen, ook in de herfst kan je genieten van de wonderlijke, geborgen sfeer tussen de bomen, van de herfstkleuren en -geuren. Natuur- en bosexpert Marc Van Hummelen leidt je doorheen het Arboretum van Tervuren waar je kan proeven van bijzondere oogsten, en verder doorheen een mozaïek van bosbiotoopjes. ’s Middags lunchen midden in het bos, breng dus picknick mee en ook stevig schoeisel en regenkledij. We vertrekken om 9h30 aan het einde van de doodlopende Eikestraat in Tervuren, voorziene einde omstreeks 15h30. Tot dan!

Inschrijving via herbalore2016@gmail.com. Kostprijs: 15 euro per persoon, ter plaatse betalen. Max. 20 deelnemers.


28 oktober 2017 – het geografisch arboretum in de herfst: oogsten met ogen, neus en smaakpapillen

In onze nieuwsbrief stond deze wandeling op 29 oktober, 14h00 gepland. Dat is aangepast naar 28-10 om 10h00.

In elk seizoen valt er wat te beleven in het Geografisch Arboretum van Tervuren. In de herfst is dat natuurlijk de laatste oogst van zachte vruchten en de eerste oogst van allerlei noten. maar ook met de ogen kan je oogsten: het mozaïek van herfstkleuren in bomen en op de grond. En natuurlijk snuiven we met volle teugen de sfeervolle herfstgeuren op, zodat we weer helemaal in het Nu zitten.

Deze wandeling vertrekt aan de hoofdingang van het arboretum, halverwege de Vlaktedreef van 10h00 tot 12h30. Graag vooraf inschrijven via info@villavanzelf.org. Vrije bijdrage


16 november 2017 – nieuwe-maanwandeling in Tervuren

’s Nachts tijdens Nieuwe Maan is het donker … Hoewel het nooit volledig stikdonker is, je ogen genezen snel van het eeuwige kunstlicht en algauw opent zich een nieuwe wereld vóór je. Een wereld waar geluid een heel nieuwe dimensie aan toevoegt, en je bewust maakt van al het leven om je heen. Tijdens deze wandeling wordt weinig gepraat, maar des te meer geluisterd.

Locatie en vertrekuur nog te bevestigen. Laat je interesse al blijken met een mailtje naar info@villavanzelf.org

 

Advertenties