Kalender

Voorjaar 2018

Mail ons je vragen en opmerkingen of schrijf je in : info@villavanzelf.orgDuurzaam scheren met Monsieur Léon

Leer de bijna vergeten kunst van het nat scheren met open vouwmes aan! Een duurzame gewoonte, maar ook een verwenmomentje voor jezelf. Meer info op de Mr. Léon-pagina. Aankomende data voor deze workshop zijn:

Inschrijven kan via monsieurleon@villavanzelf.org. 

 


Krachtige vrouwen, creatieve vrouwen

Vrouwelijke kracht verzet bergen en verandert de wereld. Zeker als ze gecombineerd wordt met creativiteit en keuzes maken die helemaal aansluiten bij jezelf in plaats van andermans belangen te dienen. En daar wringt nog wel eens het schoentje: vrouwen worden opgeslokt door zorg en vergeten aandacht te besteden aan spel en creativiteit, of werken keihard en worden daarin weinig gezien.

In deze 3-daagse workshop versterk je samen met andere vrouwen je kracht en creativiteit door een mix van fysieke oefeningen, visualisatie, gesprekken, schrijven, groepsinteractie, … Je krijgt ook tools mee om thuis verder te oefenen en groeien.

zondag 25 februari / zondag 11 maart en zondag 25 maart, telkens van 10u. tot 17u. in Buurthuis De Pit , Pleinstraat 108 in 3001 Leuven.

Deze try-out is gratis, volgende sessies van de workshop zullen betalend zijn.

VOLZET


Flush Free – Werkdag Composttoilet

De ins and outs van het composttoilet leer je kennen tijdens deze werkdagen, én je bouwt zelf, met begeleiding, je eigen toilet. Meer info op de Flushfree-pagina of stel je vraag via mail.

Prijzen: Workshop bij Villa VanZelf van een hele dag inclusief toilet is 150,00 €. Voor de bouwsessie kan je een helper meebrengen, die dan meedoet aan 15,00 € voor de namiddag, of 30,00 € voor een hele dag. Er worden maximaal 7 toiletten gemaakt.
Enkel de voormiddagsessie volgen kan ook, aan 15,00 €.

  • zaterdag 10 maart van 10u. tot 16u., bij Villa VanZelf in Waasmont
  • zaterdag 24 maart ism De Avalonhoeve, Schaperstraat 6, 9860 Scheldewindeke (info en inschrijven bij tine@deavalonhoeve.be)
  • zaterdag 12 mei van 10u. tot 16u., bij Villa VanZelf in Waasmont

Inschrijven doe je via info@villavanzelf.org, tenzij anders aangegeven.


Wandelingen / Natuurbeleving

Tijdens de wandelingen van Villa VanZelf krijg je een stevige brok kennis over natuur aangereikt en tegelijk wordt ruimte gemaakt voor beleven met alle zintuigen. Ruiken, proeven, stilte ervaren en je deel voelen van de omgeving krijgen extra aandacht. Inschrijven doe je via info@villavanzelf.org, tenzij anders aangegeven. Hou deze kalender in de gaten voor extra data!

  • 28 april: ontluikende natuur in de Oude Wereld van het Arboretum van Tervuren, van 9.30u. tot 12u., vrije bijdrage
  • 26 mei: natuur in volle glorie in de Nieuwe Wereld van het Arboretum van Tervuren, van 9.30u. tot 12u., vrije bijdrage
  • 9 juni en 16 september: eetbare-plantenwandeling ism Transitie Merksem, alle info en inschrijven via transitiemerksem@gmail.com
  • 22 september: Op Zoek naar de Ziel van het Zoniënwoud, van 10u. tot 16u., vertrek aan het Bosmuseum in Hoeilaart. Kostprijs 15€
  • 3 november: Duisterniswandeling. locatie nog te bevestigen

Wil je graag een wandeling in eigen natuurgebied, bos of natuurlijke omgeving, of met een specifiek thema? Dat kan! Stuur een mail naar info@villavanzelf.org met je voorstel en Marc contacteert je om concreet af te spreken.


Permacultuur

  • 17 maart van 14u. tot 16u., rondleiding in permacultuurtuin Yggdrasil, thema opbouw en structuur, info en inschrijven via Yggdrasil
  • 13 april, start van de Permacultuur Design Cursus in Het Voedselbos, Nokere, waar Marc als co-lesgever deelneemt. Inschrijven kan nog, via info@voedselbos.be.
Advertenties