Over Villa VanZelf

 

Welkom! Wil je graag duurzamer leven? Ben je op zoek naar inspiratie voor bewuste eenvoud en zelfvoorziening? Wil je graag meer natuur ervaren, in en rond jezelf? Dan ben je goed terechtgekomen.

Villa VanZelf vzw is namelijk actief op al deze terreinen. Ervaringen delen, kennis overbrengen en inspireren is onze missie. We organiseren workshops, cursussen, lezingen en werken ook mee aan het aanbod van andere verenigingen. Neem zeker een kijkje bij Aanbod en Kalender.

Initiatiefnemers van Villa VanZelf zijn Marc Van Hummelen en Sandra Roobaert. De vereniging ontstond uit ons verlangen om meer in overeenstemming met onze waarden te leven en werken en daarin aanstekelijk te zijn voor anderen.

Hoewel we veel gedeelde interesses hebben, op de eerste plaats duurzaam leven, hebben we elk ook onze eigen focus.  Bij Marc is dit kennis van bomen en planten, natuurbeleving en begeleide wandelingen, permacultuur, composttoilet, duurzaam scheren met open vouwmes en herborisme. Bij Sandra ligt de nadruk sterker op eenvoudiger leven en leven ‘zonder’ (koelkast, centrale verwarming, …), streven naar zero waste, creativiteit, redactioneel en literair schrijven, en muziek.

Op de Blog kan je volgen wat er van week tot week leeft in de Villa.

We houden er ook van om Verhalen te delen.

Heb je een vraag? Kunnen we iets voor je doen? Mail ons op info@villavanzelf.org.

Villa VanZelf vzw is een lidorganisatie van Bond Beter Leefmilieu.

 

Advertenties

10 gedachten over “Over Villa VanZelf

  Eva zei:
  23 juni 2014 om 11:25

  Vandaag zomaar op jullie blog gestoten en vind hem fantastisch!
  Eva

   sandrotsjka Gereageerd:
   3 juli 2014 om 14:31

   Dankjewel Eva, veel plezier ermee! Sandra

  Hendrika Kroon zei:
  31 augustus 2014 om 22:00

  Ja wil ook wel hélemaal zonder koelkast, heb alleen het gevoel dat ik het heel moeilijk zou vinden. Mijn kinderen 11,5 en 13 (pubers hè?) vinden het al moeilijk dat ik RAW food en paleo ah invoeren ben, bovendien ben ik Gastouder… Nóu gaat het ontbijt (RAW én paleo) heel goed… Nu de rest vd dag nog 🐝 en de rest vd week 🎊 en de rest vd vrije tijd 🌏 …

   sandrotsjka Gereageerd:
   1 september 2014 om 07:15

   Inderdaad niet gemakkelijk om met kritische pubers in huis het evenwicht te vinden, bij ons is dat net zo met drie kinderen tussen 14 en 19. Er zijn meestal geen eenvoudige oplossingen, maar met luisteren naar de bezwaren, af en toe eraan tegemoet komen en toch ook niet zomaar jouw eigen principes loslaten lukt het misschien toch. Eventueel kan je starten met een proefperiode van een week zonder koelkast en dan kijken hoe het loopt. Veel succes!

  Dirk Van Kerckhoven zei:
  3 oktober 2014 om 15:02

  Je vangt met zulke info wel veel vliegen in één klap en by the way weet ik nu hoe je batterijloze dildo’s moet telen.*** In West-Afrika (Ghana) stond in elk klaslokaal een grote aarden kruik en daar bleef het drinkwater altijd aangenaam koel in. Iemand heeft dat principe later verder uitgewerkt en er een prijs voor innovatie mee gewonnen. Het is in feite een koelkast zonder elektriciteit. *** De beste douches zijn die met water uit een reservoir, opgewarmd door de zon. *** Een tijd geleden – ik woonde toen nog niet op een appartement – heb ik met theelichtjes geëxperimenteerd en tot verrassende resulaten gekomen ivm het opwarmen van pakweg twee liter water. *** Onze grootste armoede is meestal van mentale aard: er is zoveel mogelijk met een beetje gezond boerenverstand en een speelse lust om dingen te ontdekken.

  Clay zei:
  9 mei 2015 om 16:04

  Vandaag via de blog van Lowimpact man op jullie blog uitgekomen, ik ga zekere regelmatig meelezen, groeten !

   sandrotsjka Gereageerd:
   9 mei 2015 om 16:15

   Leuk! We zijn wat minder produktief in het schrijven dan Low Impact Man, maar we doen ons best. En groeten terug!

  Henk koekkoek zei:
  14 juni 2017 om 20:06

  De meest groene manier van leven is een leven zonder je voort te planten. Ik blijf het vreemd vinden, mensen mét kinderen die proberen zo ecologisch mogelijk te leven. Bedenk dat dan voordat je besluit nog meer mensen op deze aardbol te zetten. Ik vind ’t vaak ook zielig voor de kinderen, dat de ouders zo nodig een ‘religie’ moeten hebben. Want dat is ‘t.

   sandrotsjka Gereageerd:
   24 juni 2017 om 10:53

   Beste Henk, wij blijven het dan weer vreemd vinden: oordelen over andermans meest individuele keuzes. Het is geen wedstrijd in ‘om ter ecologisch-t’, als het dat was konden we allicht beter moedwillig uitsterven met z’n allen, het allerbeste voor de planeet. Religie? Toen we startten met Villa VanZelf verzonnen we als baseline ‘ecologisch leven met de glimlach en zonder dogma’s’. Wij willen niemand wat opleggen of bekeren, ook niet onze eigen kinderen. Wel informeren en inspireren als het even kan.

  […] lijken te passen dan op de andere. Anderzijds is integreren ook een optie. Zo heb ik op de blog van Villa VanZelf een reeks gestart over Eenvoudiger Leven, met telkens een korte tip die ongeveer om de week […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s